zondag 26 januari 2014

Kom D`r Maar Is Op...

Zo mijn zondag is toch ietwat anders verlopen dan ik in de planning had :-(. Ik kwam vanmorgen uit de nachtdienst en dacht...ff tot half 11 slapen en dan lekker aan de freubel,,,schrok ik toch wakker om 2 uur....damn weg dag. Anyway nu zit ik lekker met mijn bak koffie door internet te struiben, na zon drukke nacht heb ik namelijk niet zoveel puf om echt iets heeeeeeel nuttigs te gaan doen en kwam dit leuke idee tegen op Pinterest....


Is dit niet helemaal geweldig?
Nu weet ik dus waar ik naar moet zoeken als ik weer is op de vlooienmarkt ben :-)
Knuf en een fijne zondag Peet

vrijdag 24 januari 2014

Kado Tasje

Ik had een hele tijd terug is een keer thee gekocht opzicht niets bijzonders natuurlijk alleen zat dit niet in een doosje maar in een soort van tasje. Die heb ik even heel voorzichtig uit elkaar gehaald en tadaaaa daar heb ik even een mooie mal voor een leuk tassie...


Vrij simpel tasje maar te versieren in elke variant wat je wilt...all round tassie dus :-)


Er kan niet heel veel in maar er is vast wel iets wat je er in kunt stoppen....be creative.


Vlinders op een creatie blijven toch wel een van mijn favorieten, helemaal als het in 2d is.
Ga ik jullie een heel fijn weekend wensen en bedanken voor jullie bezoekje, ik ga nog even twee nachtjes werken en dan genieten van mijn dagje vrij.
Knuf en tot Blogs Peet

donderdag 23 januari 2014

Yammie....Koekjes

Gisteren was toch weer een perfecte middag om wat te bakken dus hops de kelder in en kijken wat ik allemaal nog in huis had....koekjes mix..mmmm ..


Dat word weer kneden en kneden, word toch tijd dat ik zon superdeluxe mixer krijg, je weet wel die op zon standaard en die zelf draait. Heb een mooie gezien, koste maar €449,00 slik. Ineens vond ik hem niet zo mooi meer en doe ik het toch nog maar even op de ouderwetse manier.


De roze koekjes uitstekers heb ik bij de action gekocht, vond ze zelf wel grappig dus wie weet wat voor grappige koekjes eruit komen.


Dat ziet er toch best vrolijk uit, stel je niet teveel voor van die koekjes uitstekers want ik had er al drie in twee stukken in mijn vingers of....ik was ietwat te onbenullig.


Nootje erin...ook lekker :-)


Ik had mijn twijfels over de tekst die heel grappig in het deeg gedrukt was, was er eigelijk van overtuigd dat te tekst na het bakken vervaagd zou zijn maar niets is minder waar.
Knuf en tot Blogs Peet

woensdag 22 januari 2014

Work In Progress

Jaja het is alsof er een orkaan door me kamertje geraast is...
Ik ben bezig met mijn Project Life en ik dacht...in plaats van te beginnen met week 1 begin ik is met week twee...geen idee waarom.
Ik ben nog lange niet klaar maar ff een kiekje voor jullie hoever ik ben..en das niet ver hahaha



De leukste gebeurtenissen van week 2 zover.
Kan maar zo zijn dat het eind resultaat er totaal anders uit ziet want ik kom steeds weer dingen tegen waarvan ik denk..oww das ook wel leuk. ( dit is nu ongeveer de 8ste voorbeeld ) maar tot nu toe vind ik deze het leukst dus waarschijnlijk dat het zo een heel eind blijft.
Ga ik snel weer verder want voor ik het weet zijn de kids weer thuis en is het voor moeders weer tijd om te werken...vrije dag zijn ook zo om he?
Knuf en tot Blogs Peet

dinsdag 21 januari 2014

Lang Geleden...

Net als met kleding moet je op hobbygebied ook niets weg gooien heb ik al in de gaten want alles komt na jaren en jaren toch weer een keer in de mode. Net als het maken van kaarten met servetten...



Toen het werken met servetten zon grote rage was, op dakpannen, potten, pannen en alles waar maar een servet op geplakt kon worden heb ik ook zoals heel veel met mij ze verwerkt op kaarten. Als ik ze nu weer terug zie denk ik echt...meid heb je dat echt verstuurd??
Wel leuk dat sommige technieken weer terug komen en nu weet ik het zeker....niets maar dan ook niets weg gooien maar een uitbouw maken.
Knuf en tot Blogs Peet

maandag 20 januari 2014

Bak Boek

Ik was vorige week ff bij de Hema en stond in de rij om af te rekenen toen mijn oog op een heel mooi ( naar mijn idee ) viel. Ik uit de rij en door het boek wat aan het bladeren en hops in mijn mandje :-) ermee...das een mooie aanwinst voor mijn bak boeken..


Ik zeg een heel mooi boek voor de bakkers onder ons. Een heel dik boek met ruim 200 bladzijdes met ideeen, tips en duidelijke fotos / uitleg hoe je iets moet doen.


 Cakjes versieren,  ik vind de vierkante vorm al helemaal leuk laat staan hoe deze versierd is.


Deze vind ik ook helemaal geweldig en zoals met heel veel dingen, als je weet hoe het moet is het een kippetje om te maken.


Bloemen maken van marsepein of fondant is na het zien van deze tuturial ook ineens een stuk simpeler.


Koekjes bakken en versieren, deze staat dus ook op mijn lijst voor eind van het jaar...eerst nog op zoek naar zon mooie koekjes vorm....webshops met bakspullen voor een leuk prijsje zijn welkom dames dus als jullie iets weten,...scream!!

Er staan ook nog sjablonen in die je kunt gebruiken om je baksels te versieren kortom..ik ben zo blij met mijn nieuwe aanwinst en dat voor €10.00...das echt geen geld. Dus misschien een leuke tip voor de bakkers onder ons of als je iemand weet die graag bakt is dit naar mijn idee een erg leuk kado om te krijgen.
Zo genoeg gepromoot hahaha.....
Knuf en tot Blogs Peet

zondag 19 januari 2014

Snelle Kaart

Ik had weer even een kaartje nodig maar de tijd de tijd, dus ff hops een snel kaartje gemaakt, degene waar die voor is houd gelukkig niet van al die poespas op de kaarten dus ...


Heb ik hem maar heeeeeel rustig gehouden :-)
Fijne zondag en tot blogs...Knuf Peet

zaterdag 18 januari 2014

Pocket Page Mini Album

Ik ben weer eens aan het snuffelen geweest op You Tube en kwam deze film ( jaja geen filmpje maar een tuutje die maar liefst 55.05 duurt ) en ik vind het weer koddig...ook weer iets voor op mijn veel te snel groeiende * dit wil ik ook nog doen * lijst.


Heb je een keer helemaal geen zin om iets echts nuttigs te doen, pak een kop koffie, thee of limonade en bekijk ook haar andere filmpjes eens, ik heb er weer genoeg ideeen uit weten te halen...maar eerst...an die arbeit.

Knuf, fijne zaterdag en tot Blogs...Peet

vrijdag 17 januari 2014

Goed Voornemen...

Ja iedereen begint het nieuwe jaar altijd vol goede moed met een goed voornemen en ja ik hoor het ook bij :-) Geen apart iets maar wel iets leuks op hobbygebied.
Ik ga namelijk beginnen met Project Life Journaling.
Wie niet weet wat dit is...dit is een soort van Foto Dagboek, zo zie ik het tenminste.
Je maakt van elke week een pagina ) of dubbele waarin je leuke fotos van die week verwerkt met leuke scrapdingen.



Hier twee mooie voorbeelden die ik even van Pinterest heb ` geleend`.
Vol goede moed heb ik het een en ander besteld om te kunnen beginnen...


 Dat ziet er al vrolijk uit is het niet :-).
De fotos van week 1, 2 en deze week heb ik al klaar moeten alleen afgedrukt worden en dat ga ik vanaaf maar is doen en dan hoppa aan de slag. Ik ga proberen om elke week mijn Project Life Page hier te showen en wie weet worden jullie ook zo enthousiast dat jullie dit ook gaan doen.
Eerst nog even drie nachtjes van de vijf werken en dan tijd vrij maken om te beginnen.
Goed weekend, tot Blogs en dikke knuf Peet

donderdag 16 januari 2014

Washi Tape

Het begint met een rolletje of.....


Twee maar voor je het weet heb je....


Een mand vol en weet jij dan nog wat je allemaal hebt?
Nou ikke niet dus toen ik deze tip op Pinterest tegenkwam heb ik het gelijk gemaakt....


Tis ff een werkje maar lekker met je kont tegen de verwarming en een kop thee binnen handbereik heb je het ook zo klaar en nu is het een kwestie van steeds een nieuw labeltje maken als je weer een rol tape hebt gekocht en er tussen doen. Met een labelpons heb ik uit correspondentie papier de labels geponst, stukje tape aan de onder kant en met een gaatjesknipper aan de bovenkant een gaatje geknipt. Ff een ringete erdoor en voila...Simpel is het niet maar het werkt prima. Kunnen sommige dingen toch lekker simpel zijn :-).
Knuf en tot Blogs Peet

woensdag 15 januari 2014

Kado Envelopjes

Ook deze verpakkingen zie je vaak door blogland voorbij komen maar wat blijven ze toch leuk en...ook leuk en snel om te maken. Daar hou ik wel van, snel en toch leuk zeker als je niet veel tijd hebt :-)

De zakjes heb ik bij Ziezoknutsels gekocht op een beurs en nog nooit wat meegedaan, Dit is een leuke manier om ze te gebruiken vind ik zelf. Labeltjes komen uit mijn veel te grote voorraad en ik heb geen idee waar ik die vandaan heb. Ziezoknutsels heeft ze wel dat weet ik toevallig maar ik heb er nog duuzenden dat ik voorlopig wel vooruit kan. Op de zakjes heb ik een achtergrond stempel ( su) gestempeld met Early Espresso ( linkse zakje ) en Basic Grey ( rechtste ) inkt. De Doilly is ook van Staminp`Up! De randen heb ik weer bewerkt met Distress Walnut Stain, Brushed Corduroy en Black Soot.


De labels heb ik eerst in een embossingmal gedaan voor zon leuk " lijstje".
De teksten zijn van Elines Word stampset, erg leuke teksten staan erop moet ik zeggen.


De zakjes heb ik verder bewerkt met Rub Ons van de Action, die zijn stuk voor stuk erg leuk en voor zoveel doeleinden te gebruiken...heb ze geloof ik allemaal inmiddels * bloos*.
Lintje erdoor en je verpakking is klaar...simpeler kan het niet is het wel?
Tot Blogs en dikke knuf Peet

dinsdag 14 januari 2014

Stoer Kereltje....

Ga me niet vragen waar ik het patroon van heb, in ieder geval van internet maar van wie en hoe? Als ik aan het snuffelen ben begin ik bij bv kaarten maken en aan het eind van de rit ben ik aandachtig aan het bekijken hoe ik een band van een auto moet verwisselen, ik noem maar iets geks maar zo gaat het hier wel. Dus de kredits voor dit leuke patroontje gaat dus naar een freubeltante somewhere over the rainbow...

Is die niet schattig?
Hij kwam, ik zag en hij overwon :-)
Ik heb hem gemaakt van papier uit het Vintage Summer Basics paperpad van Maja Design. De randen zijn zoals altijd bewerkt met Distress Brushed Corduroy. Het labeltje heb ik gemaakt met een stans van Stampin`Up en de tekst stempel is van...ff geen idee meer. Wat bloementjes en verder niet teveel poespas omdat ik graag het papier in beeld wilde houden.


Ik heb dubbelzijdig papier gebruikt, wel zo mooi als je zo naar binnenkijkt en ook de randen van de binnenkant heb ik met Distress Brushed Corduroy bewerkt.


En het grappige is......hij hobbelt echt.


In het kleine bakje kun je dan weer een klein kadootje doen, een speen of leuke sokjes.
Leuk toch om als kraamkado te geven maar met een andere tekst kun je hem uiteraard ook voor een verjaardag geven...ideeen zat :-)
Knuf en tot Blogs Peet

woensdag 8 januari 2014

Bak Decoratie

Voor de koekebakkers onder ons een leuke tip, misschien wisten julllie het al maar ik kwam er net bij toeval achter....


Ik was net even bij de Action voor stofzuigerzakken ( en tja ook dat kan voor sommige een hobby zijn hihi..stofzuigen hihi ) en dan loop ik ook altijd even langs de bakspullen en wat zag mijn oog....


Allemaal leuke potjes met versiersels voor op de cupcakes en of taarten, alleen de potjes vind ik al grappig.
Ze hadden drie soorten deze hagelslag.


Leuke gekleurde pareltjes.....lieve zoete kleurtjes. En ze hadden gekleurd suiker daar heb ik vergeten een foto van te maken. Is dat niet helemaal leuk, ik heb alle kleuren en soorten maar meegenomen, zoveel waren er niet meer en voor €0.79 kun je geen buil vallen wel?

Dan kreeg ik net van Mike nog een leuk ouderwets spel wat ik vroeger ontzettend veel bij opa en oma heb gespeelt...jeugd sentiment..


Kennen jullie dit ook nog?
Zo leuk en verslavend dus ik vermaak me voorlopig nog wel
Deze heeft mike op school gemaakt.
Knuf en tot Blogs Peet

dinsdag 7 januari 2014

Bakken

Een van mijn goede voornemen is om dit jaar meer de gaan bakken, dat heb ik altijd al leuk gevonden maar ik had nooit iemand die me al die baksels ook op wilde eten maar nu de kids groter worden en meer eten...je raad het al :-)


Ik heb alle ingredienten die ik dacht te gaan gebruiken maar vast bij elkaar gezocht. Het kan maar zo veranderen wat dat betreft, hier zeggen ze altijd als ik gekookt heb, geniet ervan zo zul je het waarschijnlijk nooit meer krijgen.


Ik gebruik nu het liefst de bakmixen van Homemade, lekker makkelijk alleen water toevoegen en wat je er evt nog meer in wilt doen en voila...deeg is klaar. Ik ben nog op zoek naar goede en lekkere bakmixen dus heb je tips...let me know.


Dan begint het wachten als ze in de oven staan maar das ook geen ramp, met een kop koffie en wat leesvoer is de tijd zo voorbij.


Ik kwam deze twee tijdschriften tegen en wat zijn die leuk zeg. Er staan ontzettende leuke en lekkere baksels in die ik toch echt nog moet proberen. Nu hoor ik sommige denken, was ze niet op dieet, ja dat ben ik nog steeds haha, ik wil er nog 10 kilo af en de mensen die me in real kennen verklaren me allemaal voor gek, die zijn bang dat er niets van Peetje overblijft maar geloof me....er zit nog genoeg wat eraf kan. Ik ben nu bijna een jaar aan het lijnen en weet inmiddels wel wat ik allemaal mag en kan en zo af en toe van het padje afgaan is helemaal niet erg dus ja...ik proef me eigen baksels ook.


Zijn ze niet enig , die schaapjes?

Dit is dus het eind resultaat.
Wat heb ik er nu uiteindelijk allemaal ingedaan...

+ appel stukjes.
+ Sucade stukjes.
+ Chocolade snippers.
+ Sinasappelsmaakstof.

Valt mee he, nu ga ik er is eentje proeven en jullie blogs een bezoekje brengen.
Knuf en tot Blogs Peet

maandag 6 januari 2014

Pop Up Box

Allereerst wens ik jullie allemaal een heel gezond, goed en creatief 2014 ( vandaag mag het nog he)toe.
Ik dacht om maar is in het nieuwe jaar te kijken of ik mijn ** dit wil ik nog doen dit jaar ** lijst iets korter kan krijgen maar ik vrees met grote vrezen......dat gaat um niet worre.
Ik was net aan het youtuben en kwam dit leuke filmpje tegen en waarschijnlijk kennen jullie deze al , voor mij is het nieuw en ik vind het leuk.



Daar gaat mijn goede voornemen dus om mijn lijst korter te krijgen :-)
Van de week wil ik toch een gaatje vinden om te freubelen, ik zou het haast verleren, gelukkig heb ik deze week maar drie nachten dus dat moet toch lukken.
Knuf en tot blogs Peet